Rădăcinoasele sunt o categorie de legume care au rădăcini carnoase și comestibile și sunt adesea cultivate pentru aceste părți subterane bogate în nutrienți.
Aceste plante se dezvoltă în sol și extrag din acesta substanțele nutritive necesare pentru creșterea lor.
Pentru legumele rădăcinoase, inclusiv morcovii, solul ideal este unul care oferă o textură ușoară și nisipoasă, dar și o bună capacitate de reținere a umidității.
Solul ar trebui să fie bine drenat, astfel încât apa să nu stagneze în exces, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor.
Un sol bogat în substanțe nutritive este, de asemenea, esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a legumelor rădăcinoase.
Aceste plante extrag nutrienții din sol, prin rădăcinile lor, așa că asigurați-vă că solul este bogat în elemente precum azot, fosfor și potasiu.
Pentru a pregăti solul pentru cultivarea legumelor rădăcinoase, începeți prin îndepărtarea buruienilor și a oricăror resturi vegetale.
Apoi, puteți să adăugați compost sau gunoi de grajd bine maturat pentru a îmbunătăți calitatea solului și pentru a-i furniza substanțe nutritive suplimentare.
Este important să evitați solurile grele și argiloase pentru cultivarea morcovilor și altor legume rădăcinoase, deoarece acestea pot împiedica dezvoltarea rădăcinilor și pot duce la deformarea lor.
Un sol ușor, nisipos și bine aerat va asigura că se dezvoltă frumos și au o formă corespunzătoare.
Cel mai greu păstârnac înregistrat în Cartea Recordurilor cântărește 7,85 kg și a fost cultivat de David Thomas (Marea Britanie). A fost cântărit la Malvern Autumn Show la Three Counties Showground din Worcestershire, Marea Britanie, pe 23 septembrie 2011.
Principalii factori care duc la căderea florilor sau la avortarea fructelor la culturile de tomate…
Fenomenul de răsucire a frunzelor, în special la roșii, apare pe durata verii, fiind determinat…
Atunci când alegem un îngrășământ foliar trebuie să ținem cont de compoziția, eficiența lui și…
Borul este elementul care influenteaza pozitiv formarea organelor de reproducere, înflorirea și fructificarea.
Tratamentele din această perioadă protejează în continuare pomii fructiferi, dar mai ales fructele, împotriva bolilor…
Boala numită ”BLACK POINT” se instalează în culturile de grâu către sfârșitul perioadei de vegetație,…
View Comments