FloriGrădinăPentru casă

Știi ce să faci toamna cu crizantemele? Trucurile grădinarilor cu experiență pentru înflorire abundentă în următorul sezon

Grădinarii cu experiență dezvăluie din secretele îngrijirii de toamnă a crizantemelor, pregătirea pentru iernare și înmulțirea acestora.

Iată câteva idei de care ar trebui să țineți cont:

Crizantemele se tund la 15 cm de la sol după ce sunt ”arse” de brumă;

Pot ramâne și iarna în ghiveci, dar acestea trebuie puse într-un loc ferit de îngheț și răcoros, precum beci sau balcon neîncalzit;

Fără să o deranjați la rădăcină, după un sezon în care a stat în ghiveci, mutați crizantema în grădină, plantând-o direct în sol, unde va și rămâne definitiv. Operațiunea trebuie făcută până să înghețe pământul. Este de preferat să nu fie plantată undeva unde este umbră.Eu le-am plantat în gradină, în gropi mai mari decât ghiveciul, unde am pus îngrașământ și pământ de flori. Am scos floarea fără să deranjez pământul de la rădăcină. Le am de 4 ani.

Eu le am de 2 ani dar va dau un sfat bine de știut: la sfîrșitul lunii iunie le tund, pentru a rămâne pitice și după aceea le ud destul de des și până la toamnă înfloresc. Am foarte multe și le îngrijesc cu drag!

Floarea mea este anul 3 și tot înflorește. O țin în ghiveci destul de mare cam 20 l. Nu o deranjez până primăvara. O ud când și când pe timpul iernii, dacă nu plouă sau nu este zăpadă . Primăvara răstorn ghiveciul, tai rădăcinile până la jumătate, curăț tijele uscate, completez cu pământ proaspăt, apoi până în iunie tot ciupesc vârfurile . După care aștept rezultatul. Are aproape un metru în diametru .

Crizantemele din ghiveci le puteți muta toamna afară și după ce se trec florile adunați frunziș în jurul ei fără sa îi rupeți tijele. La primăvară, după ce încep să înverzească, tăiați tijele ușor, fără sa o afectați și apoi trebuie udată la 2 -3 zile.

De asemenea, în toamnă, îngrijirea crizantemelor poate include următoarele activități:Protejarea împotriva frigului: Dacă crizantemele sunt în grădină, este important să le protejați de temperaturile reci. Poate fi util să le acoperiți cu un strat de paie sau frunze uscate pentru a le păstra mai calde.

Îngrășăminte: Pentru a menține plantele sănătoase, puteți aplica un îngrășământ cu eliberare lentă sau un îngrășământ lichid cu potasiu, pentru a stimula rezistența la temperaturile scăzute.

Tăierea florilor ofilite: Dacă crizantemele au flori ofilite sau cu aspect necorespunzător, puteți tăia aceste flori pentru a încuraja creșterea și a menține planta îngrijită.

Udarea moderată: În funcție de condițiile meteorologice locale, asigurați-vă că crizantemele sunt udate moderat, evitând udarea excesivă în timpul sezonului rece.

Verificare pentru dăunători: Verificați plantele pentru orice semn de dăunători sau boli. Îndepărtați frunzele sau zonele afectate pentru a preveni răspândirea problemelor.

Cum pot fi înmulțite crizantemele                    

Crizantemele pot fi înmulțite prin semințe sau

  • primăvara se desparte tufa
  • primavara din butași

Cum protejăm de îngheț florile care rămân afară în timpul iernii. 10 reguli de bază

Acestea sunt câteva măsuri generale pe care le puteți lua pentru a îngriji crizantemele. Asigurați-vă că adaptați îngrijirea în funcție de nevoile specifice ale plantelor dvs. și de condițiile meteorologice din zona în care locuiți.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *