AmenajariPentru casă

Tehnici de organizare și de menținere a curățeniei în bucătărie

Heeey..a iesit soarele azi..si cum atatea femei se plang ca nu mai contenesc sa mentina ordinea pe termen lung in bucatarie, m-am pus pe scris…Sa te motiveze..sa fie energie de primavara!

Spațiul de depozitare nu este niciodată suficient de mare, acest aspect se regaseste si în apartamentele cu dimensiuni mici dar și în casele cu spațiu generos.

Ori nu exista deloc, ori este proiectat la intamplare.
Este un lucru grav, cu atat mai mult cand primesc zilnic mesaje de la cei care ma urmaresc, cu rugămintea sa postez cateva idei si pentru partea asta foarte importantă din casa, care nu reușește toata lumea sa o țină sub control.

Cand ne proiectam o casa, in cazul nostru mobila de la bucătărie, tine cont ca ea nu trebuie sa arate doar frumos, în acea casa, respectiv în bucătărie, se vor desfășura vieți.

Oricat de mult iti doresti sa arate ca pe Pinterest sau sa ai ferestre mari cu privelisti minunate, e nevoie sa ai în vedere și spațiu pentru depozitare.

Înainte sa încep cu câteva idei de organizare, nu uita de spațiile de depozitare de deasupra ușilor dar și de deasupra ferestrelor.
Polițe sau mobilier care sa integreze frumos totul, alegerea depinde de configurația bucătăriei și de dimensiuni.

Iată cateva sugestii pe care eu le-am pus în practica și care țin ordinea sub control pe termen lung, nu doar organizate:

– pentru a tine totul la vedere, recomand de folosit organizatoare ,cutii de dimensiuni diferite (pepco,leroy,IKEA,etc)

– foarte utile și practice sunt cutiile de 1,3 litri cu capac etanș de la ikea, sunt ușor de manevrat și aspectul este mult mai plăcut decât în pungi, plus ca în pungi dacă nu cumperi și clipsuri ca sa le etansezi, în timp, alimentele nu se păstrează așa cum trebuie.

– recomand de scos tot din sertare, respectiv dulapuri, cand te apuci de organizat/triat, și puse înapoi ordonat doar ce folosești – poți dona ce nu ai folosit de mult timp, nici nu vor mai fi folosite vreodată

– etichete trase la imprimanta..de lipit pe borcanele de depozitare transparente, sau cumparate doar cât sa le scrii(se gasesc in ikea).

– de triat pe categorii (plastice, sticlă, inox, ceramica)

– autocolante( protecții) în culorile dorite care binedispun pe fundul sertarelor( tăiate pe dimensiuni) sunt foarte utile, nu se murdăresc sertarele, nici nu se pătează sau sa se zgârie, plus că sunt ușor de spălat

– capacele de la caserole de depozitat separat

– suporturile pentru capace sunt foarte utile, se găsesc peste tot, de bambus, din plastic, după nevoi și stil..atasez imagini

–  seturi de oale puse unele în altele doar câte sunt necesare, nu achiziționa toate marimile din diferite seturi, astfel se vor depozita usor si se economiseste spatiu muuult

– organizator pentru condimente în forma de scara, in trepte, astfel vor fi la vedere toate

– sertar doar cu ustensile și diverse pentru prăjituri, sa nu se amestece cu cele utilizate zilnic

– organizatoare/ cutii depozitare transparente pentru accesoriile mici de bucatarie, cum ar fi dopuri reutilizabile, elastice, bețișoare pentru frigarui, etc, astfel nu ne impiedicam de ele printre cele de dimensiuni mari

Secretul este sa faci declutter (ordine), curățenie, organizare cât poți de des, și nu stoca prea multe lucruri oricat de mult spațiu de depozitare ai avea, la un moment dat devin prea multe și nu le folosești, chiar uiți de ele.

Ma opresc deocamdata aici, in speranta ca ti-am adus cateva informatii utile care sa te ajute sa iti organizezi casa/bucataria mai bine și mai eficient.?

Tu ții multe obiecte din bucătărie sau le depozitezi și prin cămara, beci.. ținând la îndemâna doar ce folosești?

Te rog sa îmi scrii ce alte obiecte ai bune de avut la indemana, in bucătărie, care nu au fost enumerate..

Hai..curaj!
Pe curand si spor in toate!
Andreea

Un open space reușit are și secrete

 

Andreea Ocolașu

Mi-am propus sa aduc începătorul pasionat la un nivel la care sa îndrăznească o amenajare proprie, oferindu-i cunoștințele teoretice și suport pentru orice proiect vrea sa înceapă acasă și nu numai. Nu îți voi spune doar ce să faci, ci te voi invăța cum să implementezi fiecare colțișor și mă voi asigura că ai înțeles rolul fiecărui obiect de mobilier care îmbină grija fata de necesitatile funcționale și estetice cu grija fata de utilul necesar, aducând într-un final armonie casei. Ma gasesti și pe https://www.instagram.com/andreeaocolasu.ro/ - Andreea - junior designer interior

2 comentarii la „Tehnici de organizare și de menținere a curățeniei în bucătărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *