Grădină

12 tehnologii noi, utilizate în agricultură

Una dintre cele mai vechi ocupații din lume, agricultura, a progresat permanent în același ritm cu evoluția tehnologică.

Iar dacă utilaje precum combinele ori tractoarele au ușurat considerabil munca grea a agricultorilor, evoluția tehnologică din zilele noastre și-a pus amprenta și în acest domeniu, de mare importanță pentru omenire.

Iată câteva exemple de noi tehnologii care sunt utilizate în agricultură pentru a îmbunătăți eficiența, productivitatea și calitatea produselor agricole:

 1. Sisteme de supraveghere și monitorizare: Aceste sisteme utilizează senzori și alte tehnologii pentru a monitoriza parametrii de cultură, cum ar fi umiditatea solului, temperatura și cantitatea de lumină. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru a optimiza utilizarea resurselor și pentru a îmbunătăți productivitatea.
 2. Drona: Dronele sunt dispozitive care pot fi pilotate de la distanță și care pot fi utilizate pentru a monitoriza culturile și pentru a identifica problemele care pot afecta productivitatea.
 3. Sisteme de irigație inteligente: Aceste sisteme utilizează senzori și algoritmi pentru a controla cantitatea de apă care este administrată culturilor, ceea ce poate ajuta la conservarea apei și la îmbunătățirea eficienței.
 4. Tractoarele autonome: Acestea sunt tractoare care pot fi programate pentru a realiza anumite sarcini agricole, cum ar fi aratul și plantarea, fără a fi conduse de o persoană.
 5. Roboti de ferma: Acestea sunt roboti care pot realiza sarcini agricole, cum ar fi recoltarea fructelor și legumele sau îngrijirea animalelor.
 6. Sisteme de control a dăunătorilor: Acestea pot include utilizarea de substanțe chimice pentru a controla dăunătorii sau utilizarea de roboți sau alte tehnologii pentru a îndepărta dăunătorii manual.
 7. Sisteme de încălzire și răcire: Acestea sunt utilizate în seră pentru a controla temperatura și umiditatea pentru a îmbunătăți condițiile de creștere pentru culturile agricole.
 8. Sisteme de înmagazinare a hranei: Acestea sunt utilizate pentru a păstra produsele agricole proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp după ce au fost culese.
 9. Sisteme automat de control al iluminatului: Acestea sunt utilizate în seră pentru a controla cantitatea de lumină care ajunge la culturi, ceea ce poate afecta creșterea și dezvoltarea acestora.
 10. Semănatul cu microsemințe: Aceasta este o tehnică de cultivare care implică utilizarea de semințe foarte mici care sunt plantate în teren prin intermediul unui sistem de semănat inteligent. Aceasta poate reduce costurile de plantare și poate îmbunătăți eficiența.
 11. Agricultura de precizie: Aceasta implică utilizarea tehnologiilor precum GPS și senzori pentru a oferi informații în timp real despre culturile și pentru a optimiza utilizarea resurselor.
 12. Seminte modificate genetic: Acestea sunt semințe care au fost modificate genetic pentru a îmbunătăți caracteristicile lor, cum ar fi rezistența la boli sau toleranța la secetă. Utilizarea acestora poate ajuta la îmbunătățirea productivității și a eficienței culturilor agricole.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

2 comentarii la „12 tehnologii noi, utilizate în agricultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *