GrădinăLegumicultură

TOMABAC, un soi nou de roșii creat la SCDL Bacău, cu o productivitate de 150 de tone la hectar

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău recomandă un nou soi de tomate indicat pentru spații protejate.

Soiul TOMABAC este semitimpuriu, cu o perioadă de vegetație de 98-102 zile până la prima recoltare;

Planta are creștere nedeterminată, se copilește și se susține;

Caracteristicile fructului:

– formă aplatizată, cu ușoară calotă verde la maturitatea fiziologică, de mărime mare, cu media greutății de peste 200 grame, numărul de loje seminal: peste șase.

-fermitatea bună, culoarea la maturitatea fiziologică roșu, cu gust foarte plăcut, echilibrat

Capacitatea de producție: 100-150 tone la hectar funcție de tehnologia aplicată și locul de cultură (câmp, spații protejate).

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Bacău dispune de următoarele servicii de cercetare:

  1. Cercetări interdisciplinare în domeniile ameliorării legumelor, florilor și a plantelor cu utilizări multiple
  • Crearea de noi hibrizi și varietăți de legume și flori și obținerea semințelor din categorii biologice superioare.
  • Menținerea diversității speciilor de legume și flori, conservarea resurselor genetice valoroase.
  1. Controlul integrat al dăunătorilor și agenților patogeni

Tehnologii de control integrat al dăunătorilor și bolilor din legume (convenționale și organice).

  1. Culturi de celule și țesuturi in vitro. Vermicompost.
  • Micropropagarea și producerea materialului genetic cu valoare biologică ridicată la speciile de legume și flori.
  • Cercetări privind efectul vermicompostului în cultivarea legumelor.
  1. Cercetări interdisciplinare în fiziologia plantelor

Cercetări privind fiziologia legumelor și a plantelor cu utilizări multiple.

  1. Cercetări interdisciplinare în producția de semințe

Cercetări privind producția de semințe de legume

  1. Cercetare și producție în cadrul agriculturii organice și durabile
  • Stabilirea tehnologiilor moderne de cultură a legumelor și a florilor pentru sistemul convențional și ecologic.
  • Proiectare și asistență tehnică în organizarea și funcționarea fermelor de legume (convenționale și organice).

Cum poți păstra roșiile proaspete două săptămâni după recoltare. Care este condiția principală și temperatura optimă

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *