FloriGrădinăPentru casă

TOP 10 plante perene veșnic verzi. Înfumusețează casa și grădina 365 de zile pe an

Într-o varietate impresionantă de forme și dimensiuni, plantele perene ce sunt verzi și în sezonul rece aduc o notă vie în zona de confort din casă sau din jurul acesteia.

În funcție de proiectul peisagistic propus există o alegere potrivită pentru fiecare gust, varietatea fiind de la tufe conice de tuia și chiparos, la ienupări cu aspectul pitoresc și bambus grațios.

Frunzele plantelor perene verzi pot fi mari și strălucitoare, mici și subțiri sau chiar în formă de sabie, oferind o diversitate remarcabilă în privința texturii și aspectului.

Depinde doar de gusturile voastre și imaginație să împletiți într-un mod cât mai plăcut aceste comori ale naturii.
Iată câteva exemple de plante perene veșnic verzi:

  1. Tuia (Thuja): Tuia este o plantă conică și este foarte populară pentru gardurile vii datorită frunzelor sale dense și perene.

  1. Chiparos (Cupressus): Chiparosul este un arbore înalt și conic, cu frunze mici și verzi care rămân pe tot parcursul anului.

  1. Ienupăr (Juniperus): Ienupărul este o plantă foarte rezistentă și este disponibil într-o varietate de forme și dimensiuni.

  1. Rozmarin (Rosmarinus officinalis): Rozmarinul este o plantă perenă cu frunze subțiri și aromate, folosită atât în gătit, cât și în peisagistică.

  1. Lavandă (Lavandula): Lavanda este cunoscută pentru florile sale parfumate și frunzele sale verzi-grău, care rămân verzi chiar și în timpul iernii.

  1. Iris (Iris, Stânjenel): Irisul este o plantă perenă cu frunze în formă de sabie și flori frumoase în diverse culori.

  1. Bambus (Bambusoideae): Bambusul este o plantă perenă cu frunze lungi și subțiri, care rămân verzi pe tot parcursul anului. În funcție de specie rezistă iarna la temperaturi până la -20-24 grade.

  1. Holly (Ilex): Aceasta este o plantă cu frunze lucioase și tari, adesea folosită în decorarea de iarnă datorită fructelor sale roșii strălucitoare.

  1. Orhidee (Orchidaceae): Multe specii de orhidee au frunze perene care rămân verzi pe tot parcursul anului.

  1. Plantele de acoperire a solului (ex. Vinca, Hedera): Aceste plante au frunze dense și rămân verzi pe tot parcursul anului, făcându-le ideale pentru acoperirea solului în zonele cu umbră.

Concluzii

Plantele perene veșnic verzi sunt plante care păstrează frunzele verzi pe tot parcursul anului, indiferent de sezon.Aceste plante sunt ideale pentru a menține culoarea și viața în grădini și peisaje pe tot parcursul anului.

Este important să știți că aceste plante pot necesita îngrijire și condiții specifice pentru a se menține sănătoase pe tot parcursul anului, inclusiv udare corespunzătoare, tăieri și protecție împotriva bolilor și dăunătorilor.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *