Amenajari exterioareFloriGrădină

Top 9 plante cățărătoare care au cea mai rapidă creștere. Panorame colorate pentru garduri, pergole și alte spații

Aveți un gard vechi și uzat care nu arată foarte bine?

Puteți să-l acoperiți cu o plantă cățărătoare cu creștere rapidă, cum ar fi iedera, care va acoperi gardul cu verdeață pe tot parcursul anului.

De asemenea, puteți folosi o plantă cățărătoare cu creștere rapidă pentru a crea un paravan viu care să vă protejeze de privirile indiscrete.

Plante cățărătoare cu cea mai rapidă creștere:

 1. Iedera (Hedera helix) este o plantă cățărătoare perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 30 de metri. Este o plantă sempervirescentă, care produce flori mici, albe sau verzi, în toamnă.
 2. Floarea pasiunii (Passiflora) este o plantă cățărătoare perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 15 metri. Este o plantă tropicală, care produce flori mari, colorate, în formă de stea, în timpul verii.
 3. Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului (Lonicera) este o plantă cățărătoare perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 10 metri. Produce flori parfumate, în diverse culori, în timpul verii.
 4. Vița de ciocolată (Akebia quinata) este o plantă cățărătoare perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 10 metri. Produce flori parfumate, de culoare ciocolatie, în timpul primăverii.
 5. Iedera mexicană (Cobaea scandens) este o plantă cățărătoare perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 15 metri. Produce flori mari, în formă de ceașcă și farfurie, în timpul verii.
 6. Sângele voinicului (Lathyrus odoratus) este o plantă cățărătoare anuală, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 4 metri. Produce flori parfumate, în diverse culori, în timpul verii.
 7. Zorelele (Ipomoea tricolor) este o plantă cățărătoare anuală, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 3 metri. Produce flori mari, colorate, în formă de pâlnie, în timpul verii.
 8. Trandafir cățărător (Rosa multiflora) este o plantă perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 6 metri. Produce flori mici, în diverse culori, în timpul verii.
 9. Iarba-mielului (Clematis) este o plantă cățărătoare perenă, cu creștere rapidă, care poate ajunge la o lungime de până la 10 metri. Produce flori mari, în diverse culori, în timpul verii.

Top 10 plante care rezistă fără a fi udate, potrivite pentru grădini ușor de întreținut

Ce trebuie să iei în considerare

Atunci când alegeți o plantă cățărătoare cu creștere rapidă, este important să evaluați următoarele:

 • Climatul în care locuiți: Unele plante cățărătoare sunt mai rezistente la frig decât altele.
 • Lumina soarelui: Unele plante cățărătoare au nevoie de multă lumină solară, în timp ce altele preferă umbra parțială sau umbra completă.
 • Solul: Unele plante cățărătoare sunt mai pretențioase la sol decât altele.
 • Îngrijirea necesară: Unele plante cățărătoare sunt mai ușor de îngrijit decât altele.

Idei suplimentare

Plantele cățărătoare cu creștere rapidă sunt o modalitate excelentă de a adăuga culoare și intimitate grădinii dumneavoastră.

Ele pot fi folosite pentru a acoperi garduri, pereți sau alte structuri.

Iată câteva idei suplimentare despre cum puteți folosi plantele cățărătoare cu creștere rapidă în grădină:

 • Acoperă o pergolă sau o arcadă pentru a crea un loc umbrit și răcoros de relaxare.
 • Adăugați culoare și textură la un perete sau un zid.
 • Creați un gard viu care să vă protejeze de vânt sau de zgomot.
 • Acoperiți o structură deteriorată.

Rezultate spectaculoase cu pomi dirijați pe spalier

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *