Grădină

Totul despre Cropmax, cel mai utilizat fertilizant foliar al momentului. Cum se utilizează, în funcție de cultură

În lumea agricolă în continuă evoluție, este important să găsim metode inovatoare de a spori randamentele culturilor.

În acest sens, fertilizarea foliară reprezintă o soluție eficientă pentru a furniza plantei nutrienții de care are nevoie, direct prin frunze.

Cropmax este un fertilizant foliar revoluționar care a câștigat rapid popularitate în rândul fermierilor datorită avantajelor sale și rezultatelor pe care le oferă.

Beneficii

Cropmax se remarcă printr-o serie de beneficii semnificative, ceea ce îl face o alegere de top pentru agricultori. Printre acestea se numără:

  1. Absorbție rapidă: Unul dintre cele mai mari avantaje ale fertilizării foliare cu Cropmax este că substanțele nutritive sunt absorbite rapid de către planta prin frunze. Acest lucru permite o alimentare imediată a plantelor cu nutrienții de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta în mod optim.
  2. Nutrienți esențiali echilibrați: Cropmax furnizează o combinație echilibrată de nutrienți esențiali, inclusiv macro și microelemente, precum azot, fosfor, potasiu, fier, zinc și mangan. Această formulă asigură o nutriție completă și echilibrată a plantelor, sprijinind procesele fiziologice vitale și contribuind la creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestora.
  3. Stimularea creșterii și rezistenței: Cropmax conține substanțe bioactive care stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor. Aceste substanțe promovează diviziunea celulară, sinteza clorofilei și a altor enzime esențiale, conducând astfel la o creștere rapidă a plantelor și la o rezistență sporită la stresul biotic și abiotic.
  4. Eficiență ridicată: Fertilizarea foliară cu Cropmax este o metodă eficientă de a livra nutrienții direct la sursa lor de utilizare. Comparativ cu metodele tradiționale de fertilizare, care pot implica pierderi semnificative de nutrienți, fertilizarea foliară maximizează eficiența utilizării nutrienților, economisind astfel resurse și minimizând impactul negativ asupra mediului înconjurător.
  5. Ușor de utilizat: Cropmax este disponibil sub formă de soluție lichidă concentrată, ușor de aplicat pe frunzele plantelor, fiind comercializat în flacoane de 20, 50, 100, 250, 1000 ml și canistre de 5 L și 20 L. Este compatibil cu majoritatea tipurilor de culturi și poate fi utilizat în diferite stadii de creștere a plantelor, în amestec au apă. De asemenea, poate fi combinat cu alte produse fitosanitare, asigurând astfel o abordare integrată și eficientă în ceea ce privește protecția și nutriția plantelor.

Demontarea a 10 mituri legate de legumicultură. Fertilizarea cu drojdie ori stropirea cu lapte, fals sau adevărat?

Principalele ingrediente active prezente în Cropmax:

  1. Macroelemente: Cropmax conține o combinație echilibrată de macroelemente, precum azot (N), fosfor (P) și potasiu (K). Acești nutrienți esențiali sunt vitali pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor și sprijină procesele fiziologice cheie, cum ar fi creșterea rădăcinilor, formarea frunzelor și a fructelor, rezistența la stresul de mediu și transportul de substanțe în cadrul plantei.
  2. Microelemente: Cropmax conține, de asemenea, microelemente esențiale, cum ar fi fierul (Fe), zincul (Zn) și manganul (Mn). Aceste elemente sunt necesare în cantități mici, dar sunt vitale pentru activarea enzimelor și pentru diverse procese metabolice din plante. Asigurarea unui aport adecvat de microelemente prin fertilizarea foliară contribuie la sănătatea și vigurozitatea plantelor.
  3. Substanțe bioactive: Cropmax conține și substanțe bioactive, cum ar fi aminoacizi, fitohormoni și enzime. Aceste substanțe stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor, promovează diviziunea celulară, îmbunătățesc absorbția nutrienților și sporesc rezistența la stres. Ele joacă un rol crucial în optimizarea proceselor fiziologice ale plantelor și în obținerea unor recolte de calitate superioară.

Produse recomandate pentru fertilizare foliară, în funcție de stadiul de dezvoltare al culturilor

Cropmax se aplică întotdeauna diluat în apă, în următoarele concentrații:

Cultura Doza
Răsaduri (5-7cm) 2,5 ml/10 litri apa/50 mp
Legume în sere și solarii 20 ml/10 litri apa/100 mp
Legume și flori în câmp 10 ml/10 litri apa/100mp
Vița de vie și pomi fructiferi 10-20 ml/10 litri apa/100 mp
Plante ornamentale 15 ml/10 litri apa
Gazon 0.5-1 l/ha

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Totul despre Cropmax, cel mai utilizat fertilizant foliar al momentului. Cum se utilizează, în funcție de cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *