GrădinăPomicultură

Trei metode pentru a usca un copac fără a-l tăia. Tehnici practice și impactul acestora

Îndepărtarea unui copac care a crescut într-un loc nepotrivit poate fi o sarcină dificilă și periculoasă, mai ales dacă acesta este mare sau situat în apropierea unor structuri construite.

În unele cazuri, poate fi necesar doar să uscați copacul, fără a-l tăia.

Luați în calcul ca ulterior să tăiați doar o parte din acesta și să lăsați un segment din trunchi pentru diferite amenajări peisagistice (minibar, suport pentru ghivece, etc.)

Iată trei metode pentru a usca un copac:

Metoda cingătoriiCingătoarea este o metodă simplă și eficientă de a usca un copac. Implică tăierea unei caneluri în jurul trunchiului copacului, separând coaja și stratul de cambiu din sub ea.

Această incizie perturbă fluxul de sevă între rădăcini și restul copacului, tăind practic aprovizionarea copacului cu nutrienți și apă.

Pentru a efectua o cingătoare, veți avea nevoie de un topor, o secure sau o drujbă. Tăiați o canelură de aproximativ 4-5 cm lățime în jurul circumferinței copacului.

Este important să tăiați canelura în întregime în jurul copacului, astfel încât să blocați complet fluxul de sevă.

Din experiența pomicultorilor: Înlăturați coaja de la baza pe o înălțime de 20 cm, roată. Garantat se usucă. Durează un ciclu de 4 anotimpuri. Metoda funcționează, am aplicat-o la 116 bucăți salcâm, de pe o suprafață de 28 ari. Toți s-au uscat!

Substanțe chimice

Substanțele chimice pot fi, de asemenea, eficiente în uscarea copacilor. Erbicidele precum glifosatul interferează cu sinteza proteinelor din copac, ducând la uscare.

Există mai multe modalități de a aplica substanțe chimice unui copac. O metodă este să faceți incizii în coajă și să pulverizați erbicidul în tăieturi.

O altă metodă este să pulverizați erbicidul foliar pe frunze. Această metodă este mai potrivită pentru copacii tineri sau pentru lăstarii tineri.

O a treia metodă este să aplicați erbicidul pe coaja bazală a copacului. Această metodă funcționează cel mai bine pentru copacii mai mici sau cei cu coajă subțire.

Este important să utilizați substanțe chimice în conformitate cu instrucțiunile producătorului. De asemenea, este important să luați măsuri de precauție pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe mediul înconjurător.

Cuiele de cupruCuiele de cupru pot fi folosite pentru a usca un copac perturbând fluxul de substanțe nutritive și apă. Teoria spune că ionii de cupru eliberați de cuie vor otrăvi copacul din interior.

Cu toate acestea, această metodă a fost criticată pentru posibilele daune asupra mediului. Ionii de cupru pot pătrunde în sol și în apele subterane, afectând ecosistemul din jur.

Eficiența cuielor de cupru în uscarea copacilor a fost, de asemenea, dezbătută, deoarece s-ar putea să nu funcționeze pentru arbori mai mari sau pentru cei de esență tare.

Concluzie

Fiecare metodă de a usca un copac fără a-l tăia are propriile avantaje și dezavantaje. Cingătoarea este o metodă mecanică simplă, în timp ce metodele chimice oferă mai multă flexibilitate în aplicare, dar vin cu preocupări legate de mediu.

Utilizarea cuielor de cupru, deși este o abordare mai simplă, are eficacitatea în discuție și prezintă riscuri potențiale pentru mediu.

Este important să se ia în considerare circumstanțele specifice și impacturile potențiale înainte de a alege o metodă de a usca un copac.

Care este raportul optim dintre unghiul de creștere al ramurilor și fructificare. Cum putem maximiza simplu producția

Sfaturi suplimentare

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a usca un copac fără a-l tăia:

  • Alegeți metoda potrivită pentru circumstanțele dumneavoastră.
  • Urmați instrucțiunile producătorului atunci când utilizați substanțe chimice.
  • Luați măsuri de precauție pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe mediul înconjurător.
  • Fii răbdător. Poate dura câteva luni sau chiar ani pentru ca un copac să se usuce complet.

Dacă ați folosit alte tehnici care au funcționat, postați-le în secțiunea de comentarii!

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *