GrădinăUtil

Trucuri utile. Cum să-ți cureți rapid unghiile și mâinile după ce lucrezi în grădină

Plăcerea de a lucra în grădina proprie vine ”la pachet” cu necesitatea de a curăța ulterior pielea mânilor și unghiile de pământ.

Dacă în cazul bărbaților problema este mai simplă, fiind rezolvată în majoritatea cazurilor printr-o spălare fermă cu apă și săpun, la doamne manichiura poate suferi în urma contactului unghiilor cu pământul.

Evident, cea mai simplă rezolvare este de a purta mănuși în timp ce lucrați în grădină, magazinele de bricolaj având la vânzare, la prețuri mici, diferite tipuri, mai groase sau subțiri.

Totuși, acestea se pot rupe în timpul activității sau sunt persoane care preferă să aibă contact direct cu plantele, în timpul lucrărilor din grădină.

Cea mai simplă metodă de a vă curăța unghiile este să vă spălați pe cap cu șampon, după ce veniți din grădină. Prin frecarea unghiilor în păr veți obține un dublu efect, de curățare a părului de praf, dar și a unghiilor.

De asemenea, puteți lua în calcul spălarea vaselor, care va elimina si pământul de pe mâini.

Alte idei pentru a-ți curăța unghiile și mâinile după grădinărit:

 1. Bicarbonat de sodiu: Prepară o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplic-o pe unghii și pielea mâinilor pentru a le curăța și exfolia delicat.
 2. Ulei de măsline: Masează mâinile și unghiile cu ulei de măsline pentru a le hidrata în profunzime și pentru a le oferi strălucire.
 3. Suc de lămâie: Stoarce puțin suc de lămâie pe unghii pentru a le îndepărta petele de la grădinărit și a le face să strălucească.
 4. Cremă hidratantă: După curățare, aplică o cremă hidratantă bogată în uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de cocos sau de migdale, pentru a menține mâinile moi și protejate.
 5. Amestec de uleiuri esențiale: Prepară un amestec de uleiuri esențiale cu efecte antibacteriene și antiseptice, cum ar fi uleiul de arbore de ceai sau de lavandă. Aplică câteva picături pe unghii și masează ușor pentru a le curăța și dezinfecta.
 6. Sare de mare: Amestecă sare de mare cu puțin ulei de măsline sau de cocos și folosește această pastă pentru a-ți exfolia mâinile și a îndepărta murdăria mai persistentă.
 7. Oțet de mere: Amestecă o parte de oțet de mere cu trei părți de apă caldă și înmoaie-ți mâinile în această soluție pentru câteva minute. Oțetul de mere ajută la eliminarea petelor și a mirosurilor neplăcute de pe mâini.
 8. Aloe vera: Taie o frunză de aloe vera și aplică gelul din interior pe mâini și unghii. Aloe vera are proprietăți de hidratare și calmare, perfecte pentru pielea iritată după grădinărit.
 9. Exfoliere: O dată sau de două ori pe săptămână, folosește un scrub sau un exfoliant pentru mâini pentru a îndepărta celulele moarte și a-ți menține pielea catifelată.
 10. Înmoaie mâinile: Înmoaie mâinile în apă călduță cu puțin săpun timp de câteva minute pentru a înmuia pielea și a facilita curățarea.
 11. Periuță pentru unghii: Folosește o periuță specială pentru curățarea sub unghii și pentru a elimina orice reziduuri de pământ.
 12. Masca pentru mâini: O dată pe săptămână, poți folosi o mască specială pentru mâini sau poți crea una acasă din ingrediente naturale, cum ar fi mierea și iaurtul, pentru a hrăni și a revigora pielea mâinilor și a unghiilor.

Din experiența altor grădinari

Pe grupurile de grădinărit se oferă soluluții pentru această problemă.

Iată câteva dintre acestea:

 • Folosește, în părți egale, săpun de vase și peroxid de hidrogen. Apoi frecă cu o perie de unghii;
 • Ceară de albine. Funcționează de minune!
 • Cel mai bun lucru pe care l-am învățat vreodată. Polident pentru proteza dentară în apă caldă. Înmoaie degetele și se desprinde imediat.
 • Taie o portocală în două și bagă-ți unghiile în ea, apoi folosește o perie de unghii pentru a le freca.
 • Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă, cu o picătură de săpun de vase. Freacă mâinile și unghiile și clătește.
 • După grădinărit, fac o pastă de sare și îmi frec mâinile o vreme. Abraziunea pastei de sare scoate murdăria. Folosesc o perie de unghii, iar mâinile mele sunt destul de moi după aceea;
 • Suc de lămâie. Merge grozav;
 • Răzuiesc un săpun de baie cu unghiile, înainte să încep grădinăresc. Ajută-te de o periuță de dinți;
 • Sarea de masă și săpunul de vase fac minuni! Folosesc aproximativ o linguriță de sare și săpun de vase;
 • Puneți furtunul de grădină pe setarea „spray-ului cu jet” și țineți fiecare unghie în direcția acestuia.

UTIL Cum scoatem petele de la subraț de pe cămăși

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “Trucuri utile. Cum să-ți cureți rapid unghiile și mâinile după ce lucrezi în grădină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *