Tu ce ai schimba în livingul tau? Metode și strategii care îmbunătățesc aspectul casei
În ultimii ani, am observat cu toții cât e de importanta casa noastra, locul unde mereu incercam sa fie un cumul de liniște, relaxare, căldură sufletească, amintiri frumoase, rasete, zgomot de copii, și care fără sa realizam câteodată, e o oglindire a noastra, a ceea ce traim, o extensie devenita parte din noi si care joaca un rol extrem de important pentru starea noastra de bine.
Însă cu cât stăm și petrecem mai mult timp, sa observam ce ne înconjoară in locuinta noastra, gasim probleme mici sau mai mari care ne deranjează.
Și cu cat le descoperim, realizam ca ne apasa din ce în ce mai mult, sunt mai vizibile ca oricand.
Toate stările astea ne fac rău, ne indispun, nu ne aduc o stare buna nici pentru noi, nici pentru cei cu care locuim.
Absolut toate aceste stări greu de suportat cateodata, se nasc din cateva motive, pe care daca te regasesti in ce ai cititi pana acum, o sa le enumar.
Iti amenajezi casa ca sa fii în rând cu lumea, cu prietenii, cu ce se poarta, doar sa arate bine pe moment.
11 idei de amenajare a unui apartament mic
Inghesuim cateodata culori, texturi, fără sa se potriveasca, pentru ca nu cunoastem, nu ne-a invatat nimeni cum putem armoniza totul.
Nu ne-a invatat nimeni cum sa ne folosim de o anumită dimensiune a camerei, sau sa nu blocăm traseele des folosite atunci cand mobilam.
Nu cunoaștem și nici nu ne descoperim dorințele înainte sa cumparam mobilier, pentru ca finalul sa ne bucure privirea.
Iar acestea ne influențează foarte mult.
Fără să realizăm, toate activitățile desfășurate pe parcursul zilei, sunt înconjurate de texturi, culori, obiecte, forme care ne schimba starea, în rău sau în bine, depinde cum alegem.
Ne străduim mereu sa integram totul cât știm, oare reușim?
Cateodata da, cateodata nu.
Oare cum sa facem sa avem o locuință mai primitoare, mai caldă, mai aerisita?
Cum putem aranja totul ca la final sa ne inspire, să ne ajute și sa ne trezească cele mai frumoase amintiri?
Cum sa faci sa ai mai mult spațiu și mai multă organizare?
Cum sa aranjam totul ca mai apoi sa se reflecte personalitatea noastra si nu tendintele de moment?
Răspunsul stă doar în cunoașterea etapelor și a principiilor de design interior și mai ales a propriei tale persoane.
Pentru mine s-a schimbat totul de când am înțeles rolul pe care il avem in casa noastra si după ce am început să studiez serios designul de interior.
De multe ori mă deranjau inconștient pereții goi și impersonali.
Nu păreau din aceeași poveste, ceva nu era bine.
Însă usor-usor, punând în practică anumite principii, mutând cate un corp mic de mobilier, se schimba energia în casa, practic de la simple mutări, renaște totul.
Pentru mine a fost și este un proces continuu de transformare și simt de la zi la zi evolutia în domeniul pe care l-am ales dinpasiune.
Partea bună e că acum știu toți pașii și pot să ajut și alți oameni să facă transformarea mult mai rapid.
Dar cine sunt eu și de ce m-ai asculta pe mine?
Pentru ca sunt extrem de pasionată de design interior, iubesc ce fac, și este timpul sa dau mai departe ce am invatat.
Pentru ca dintotdeauna am fost fascinata de design, disciplina, organizare, perfecționism, și am privit totul ca pe o poveste.
Practic, am crescut în lumea asta de la 20 ani, cautand metode și strategii sa imbunatatesc aspectul casei în care locuiam, ajutând concret oameni să-și schimbe viața făcând schimbări în casele lor.
Și pentru că pun accent pe dezvoltarea personală și îmi pasă foarte mult de impactul emoțional pe care îl au interioarele în viețile noastre.
Idei simple și de efect pentru reamenajarea de primăvară a casei tale
Studiez continuu cum pot casele noastre să ne ajute să ducem vieți mai calitative, să devenim mai relaxate si senine pentru a deveni variante mai bune ale noastre.
Îți voi prezenta în continuare încă trei materiale în această săptămână pe această temă, așa că fii foarte pe faza la episoadele ce urmează pentru că vreau să te ajut să-ți schimbi perspectiva față de amenajarea actuală a casei tale și să înțelegi cum poți crea ceva mult mai benefic pentru tine.
Îmi doresc sa ai o perspectiva cat se poate de limpede pentru tot ce poți face în livingul tău, ca mai apoi sa implementezi, considerand ca este camera în care se petrec majoritatea momentelor în familie.
Vreau sa intelegi ca iti poti reamenaja singura livingul tău,o schimbare de care ai nevoie, după nevoile și dorințele proprii, prin parcurgerea unor pași simpli, ajutandu-te de personalitatea ta și al designului interior.
Asta se numește design personalizat!
Care îl vei putea face chiar tu, la sfarsitul acestor materiale, parcurgand pasii procesului de reamenajare, pe care eu i-am aplicat mereu în proiectele mele, și mai ales în viața personală.
Știu!
Ai o reținere, și nu ești sigura, este o problema comuna, frica de nou și complex a unui astfel de proiect.
Oamenilor, în general, li se pare ca totul e greu, ca e nevoie de mulți bani, implicare și timp.
Asta pentru ca nu au un plan, nu știu etapele, cu ce se începe, cum sa așeze lucrurile in camera, de unde sa cumpere finisaje și sa stie sa le și aleagă corect, dar mai ales sa parcurgă tot acest proces fără stres și multumiti de tot ce creeaza.
Și dacă trebuie sa se mai și documenteze, sa caute si sa scoata informații utile pentru acest proces, cu atat mai mult!
Concluzia acestor tipologii de oameni?
Ignora tot!
Amana pe alta data..
Și nu se mai pun pe treaba.
Reținerea lor principala este senzația de necunoscut, nu știu care e strategia, etapele, direcția corectă și pliata pe necesitățile lor specifice.
Și intra într-o stare de nepasare, care agravează situația existentă!
Iar asta amplifica neincrederea în ei, amplifica faptul ca nu pot face asta singuri.
Iar dacă trec peste aceasta retinere, blocaj, ajung la ideea ca toata operatiunea costa foarte mulți bani.
Pentru ca mulți vad doar imaginile fotorealiste expuse de designeri, perfecte și impecabile, și nu știu ca o investiție minima poate transforma complet o camera dacă e amenajata cu un plan.
Un plan pe care nu il cunosc, reguli de design interior care ar putea sa rezolve probleme legate de spațiu, organizare și functionalitate.
Și asa raman cu concepția greșită, că ai nevoie de o facultate în domeniu sau zeci de studii la nivel profesionist pentru a fi capabil sa duci un proiect la final.
Greșit!
Poți orice dacă iti propui!
Cu mine alături…te pot ghida și te pot ajuta în tot acest proces pana ajungi sa creezi propriul design personalizat.
În următorul material îți voi prezenta povestea unei familii cu copii, care au trecut prin acest proces de reamenajare a livingului lor alături de mine, și care, au simtit o schimbare reala, pozitiva, in viata lor dupa finalizarea proiectului.
Dacă te regasesti in cele povestite de mine, lasa-mi un comentariu și spune-mi care este prima schimbare pe care ti-ai dori sa o faci în livingul tău?
Doar așa poți realiza dacă ești în acel moment sau nu!