GrădinăLegumicultură

Usturoiul, din sticlă în farfurie. Cum beneficiezi de gustul proaspăt tot anul, printr-o metodă inedită

Plantarea directă a cățeilor de usturoi în grădină, primăvara sau toamna, are alternative mai bune.

Astfel, utilizând un vas de plastic umplut cu apă, în care veți scufunda partea inferioară a usturoiului, veți determina în scurt timp procesul de dezvoltare a rădăcinilor și creștere a frunzelor.

Metoda poate include întrega căpățână sau individual a cățeilor.

Ulterior, acesta poate fi transferat în pământ, unde își va continua creșterea.

Avantajele sunt legate inclusiv de faptul că nu veți fi condiționați de vremea rece din timpul iernii și veți putea avea constant usturoi proaspăt, cu un minim de efort.

Mai jos vom detalia metoda de cultivare a usturoiului în bidoane de plastic, folosite pentru apă.

Materiale necesare

Înainte de a începe, asigurați-vă că aveți:

Căței de usturoi: Optați pentru căței de usturoi organici de la o piață locală, deoarece cei neorganici ar fi putut fi tratați cu substanțe chimice care inhibă creșterea.

Recipiente de plastic: sunt suficiente sticle curate, transparente, de apă.

  • Apa: apa curată, fara clor este ideală. Dacă este disponibilă doar apă de la robinet, lăsați-o să stea timp de 24 de ore pentru a permite clorului să se evapore.
  • Pământ pentru ghiveci: Odată ce usturoiul a germinat, veți avea nevoie de pământ de ghiveci de bună calitate pentru a-l transpla.
  • Ghiveci sau spațiu în grădină: Pentru plantarea usturoiului germinat.

Ai plantat usturoi care nu face căței la recoltare? De ce are un singur bulb, care nu se divizează

Pasul 1: Pregătirea sticlei

Tăiați partea de sus a sticlei de plastic, lăsând aproximativ două treimi din ea intactă, pentru ca usturoiul să germineze. Sticla trebuie să fie curată, fără zgârieturi sau crăpături.

Pasul 2: Selecția și prepararea cățelului de usturoi

Selectați căței de usturoi mari și sănătoși. Cățeii mai mari produc în general bulbi mai mari. Îndepărtați stratul exterior al cățelului de usturoi, dar evitați deteriorarea acestuia.

Pasul 3: Poziționarea cățeilor

Puneți cățeii de usturoi în interiorul sticlei, asigurându-vă că partea de jos are acces la apă. Acest capăt este locul unde vor apărea rădăcinile. Lăsați puțin spațiu între fiecare căței pentru creștere.

Pasul 4: Udare

Umpleți sticla cu suficientă apă pentru a acoperi jumătatea inferioară a cățeilor. Partea superioară trebuie să rămână uscată, pentru a preveni putrezirea.

Pasul 5: Plasarea

Puneți sticla într-un loc însorit. Usturoiul are nevoie de multă lumină solară pentru o creștere adecvată.

Pasul 6: Întreținere

Verificați apa periodic și mențineți nivelul acesteia pentru a menține rădăcinile scufundate. Înlocuiți apa la fiecare două zile, pentru a preveni acumularea de bacterii sau ciuperci dăunătoare.

Pasul 7: Germinarea

În aproximativ o săptămână, frunzele verzi vor începe să iasă din vârful cățeilor, iar rădăcinile vor începe să crească la baza lor. Aceste semne indică o germinare reușită a usturoiului.

Transplantarea în sol

Pasul 8: Pregătirea solului

Odată ce usturoiul a germinat, pregătiți un ghiveci sau un loc din grădina dvs. cu pământ de ghiveci de calitate. Solul trebuie să fie bine drenat și bogat în materie organică.

Pasul 9: Transplant

Scoateți cu grijă cățeii de usturoi germinați din sticlă, asigurându-vă că nu deteriorați rădăcinile. Plantați-le în sol, poziționând cățeii astfel încât lăstarii verzi să fie deasupra nivelului solului.

Pasul 10: Îngrijirea post-transplant

Udați imediat usturoiul proaspăt transplantat și continuați să faceți acest lucru în mod regulat, menținând solul umed, dar fără să exagerați cu udatul. Mențineți ghiveciul sau spațiul din grădină într-o locație cu multă lumină solară.

Recoltarea

Usturoiul este gata de recoltat atunci când majoritatea frunzelor inferioare au devenit maro, de obicei după 7-8 luni. Momentul exact poate varia în funcție de soiul specific de usturoi și de condițiile de creștere.

Usturoiul negru, ultimul trend în bucătărie. Are un gust deosebit și beneficii pentru sănătate

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *