Sfatul PopularUtil

UTIL Cum scoatem petele de la subraț de pe cămăși

Combinația de deodorant cu transpiratia poate scoate din circuit cămășile dvoastră favorite, prin pete inestetice. Petele galbene denumite și „pete de transpiratie” nu sunt cauzate doar de sudoare, ci au legatura si cu deodorantul pe care il folosesti. Acestea apar atunci cand substanțele din transpiratie (in principal sarea) reacționează cu aluminiul și alte substanțe chimice din antiperspirantul  pe care il folosesti.

În ultima perioadă companiile care produc deodorante au eliminat Aluminiul din acestea, dar este bine să verifici acest lucru în magazin, înainte de a cumpăra. Un alt sfat util este să lăsați deodorantul să se usuce înainte de a îmbrăca cămașa, acest lucru reduce mult posibilitatea de apariție a unor pete accentuate.

Înainte de a arunca cămașa, puteți încerca să o curățați, cu câteva metode simple.

Ca o primă etapă, se amestecă bicarbonat de sodiu cu apă, care trebuie să aibă consistența unei paste.  Aplicați apoi amestecul peste petele de transpirație și deodorant, lăsați să acționeze o oră, după care puneți cămășile în mașina de spălat.

Utilizați pentru spălare un detergent normal cu adaos de substanță pe bază de oxigen activ (precum Sano Oxygen Gel) și alegeți un program fără prespălare.

Alte metode prin care poti inlatura aceste pete

  1. Aplicați Vanish direct pe pată până când se acoperă complet, frecați pata manual și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Ulterior adăugați 100ml de Vanish în mașina de spălat alături de detergent și spălați normal.
  2. O alta metoda de a scapa de aceste pete este de a le acoperi cu o pasta formata din aspirina sfarmata si apa rece (aspirina contine acid salicilic). Apoi se spală camasa cu un detergent bio.
  3. Puneți un detergent cu putere mare de curatare pe pete si lasa-l peste noapte, apoi clatiți bine, iar inainte de a baga camasa la spalat, pulverizați suc de lamaie pe ea.
  4. Puteți incerca să înmuiați camasa intr-un lighean cu otet si 500ml apa calda, în care va sta 20-30 de minute. Ulterior se scoate cămașa pătată și se acoperă petele cu o pasta formata din praf de copt, sare si apa oxigenata pentru 20-30 de minute. La final se utilizează mașina de spălat cu un program normal, de minim o oră.

Am probleme cu petele galbene. A fost incredibil de frustrant/enervant până când am aflat despre puterile oțetului. Acum țin o sticlă cu pulverizator de oțet alb, de uz casnic, direct lângă spray-ul pentru pete de la mașina de spălat. TOATE cămășile mele, dar mai ales cele deschise la culoare și albe, primesc un spray de oțet pe pete înainte de spălare. Diferența este foarte mare, a menționat Maria, o gospodină.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *