GrădinăPomicultură

Util pentru începătorii în pomicultură. Tratamente importante la pomii fructiferi după tăieri

Reamintim pentru începători, tratamentele efectuate după tăieri sunt foarte importante pentru a diminua rezerva biologică de agenți patogeni și atacul dăunătorilor în perioada de vegetație.

I. Cum procedăm după ce curățăm pomii în primăvară



Imediat după tăieri – tratament cu produs cupric, care prin acțiunea fungicid –  bactericidă de contact previne și combate boli precum: bășicarea frunzelor, rapănul, focul bacterian, pătarea frunzelor, monilioza, cancerul deschis al pomilor.

Totodată tratamentul cicatrizează rănile produse în urma tăierilor efectuate.

Recomandăm stropirea prin îmbaiere a întregului pom cu fungicidul Cupridin 50WP – 1,5 -2,0 kg/ha (20 de grame la 10 litri de apă).

Cum se fac tăierile la pomi. 15 reguli simple, pentru începători. Ce ramuri se taie și ce se păstrează

II. Tratament la dezmugurire



La dezmugurire – tratament – stropire prin îmbaiere cu ulei + insecticid, pentru combaterea dăunătorilor care au iernat în scoarța pomilor și anume: afide, păianjenul roșu al pomilor, păduchele din San Jose, păduchele lânos, gărgărița bobocilor de măr, viermele merelor, etc.

Recomandăm: Pachet Midos Oil Adjuvant + Mospilan (pentru 10, 50 și 100 litri de apă).

Cum se fac tăierile de limitare a înălțimii coroanei la pomii fructiferi

III. Fenofaza de buton roz, alb, verde

La buton roz, alb, verde – tratament prin stropire pentru prevenirea și combaterea bolilor: bășicarea frunzelor, monilioza, rapăn, făinare, ciuruirea frunzelor, precum și pentru combaterea dăunătorilor : afide, păduchele cenușiu, păduchele din San Jose.

Recomandăm Pachet Tratament II Pomi (pentru 10, 50 și 100 litri de apă). Pachetul conține două  fungicide (Cupridin 50WP și Microthiol special) și un insecticid – Mospilan 20 SG.

Ce conțin pachetele tehnologice de la Solarex, pentru tratamentele pomilor fructiferi

Condiții de aplicare a tratamentelor

IMPORTANT! Tratamentele se aplica într-o zi însorită, fără vânt, cu temperatura peste 5 grade timp de 4-5 ore, pe scoarța uscată a pomului.

Aveți grijă de pomii dumneavoastră!

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *