GrădinăLegumicultură

VIDEO Două scheme de tratamente recomandate pentru toate bolile care pot să apară la legume. Cum se face corect stropirea

Dr. Ing. Horia Ghibu și ing. Cristina Ghibu explică în emisiunea ”Ce vor plantele” cum se face corect stropirea și două scheme de prevenție și tratamente pentru legume, care acoperă toate bolile ce pot apărea la acestea.

Pentru protecția legumelor alegeți una dintre cele două scheme de tratamente, în funcție de produsele pe care le găsiți în farmecie.

Un prim rețetar, recomandat de specialiști, format din 4 produse (pentru 10 litri de apă) include:

  • Fungicid Ortiva Top 10 ml
  • Trineo 5 ml
  • Pyrus 10 ml
  • Insecticid Movento 12 ml

Al doilea rețetar (tot pentru 10 litri de apă)

  • Cabrio Top 20 grame
  • Trineo 5 ml
  • Papirus 15 ml
  • Insecticid Talent 10 ml

La aceste combinații se adaugă Albit și îngrășământul foliar Foliplant. Le amestecați pe toate și faceți tratamentele. Regula este următoarea: când faceți tratamentul, indiferent de talia plantelor, prima dată să începeți stropirea cu pământul de sub plantă și veniți pe plantă în sus, a explicat Dr. Ing. Horia Ghibu.

Ghid complet privind îngrijirea pomilor fructiferi

Detalii referitoare la produsele recomandate:

Ortiva Top: fungicid foliar preventiv şi curativ, cu spectru larg de acţiune împotriva agenţilor patogeni, fiind recomandat să se utilizeze la culturile legumicole.

Trineo este un fungicid sistemic, din grupa triazolilor cu spectru larg de acțiune, în special asupra agenților patogeni, care provoacă făinări și rugini la culturi.

Pyrus este un fungicid pentru combaterea putregaiului cenusiu din culturile de vita de vie, pomi, legume si plante ornamentale.

Insecticidul Movento conține noua substanță activă spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care manifestă un nou mod de acțiune, prin inhibarea biosintezei lipidelor.

Cabrio Top este un fungicid cu două substanţe active și are atât acțiune de contact, cât și mișcare translaminară în plantă.

Papirus este un fungicid de contact folosit pentru combaterea putregaiului cenușiu din culturile de viță de vie, pomi, legume și plante ornamentale.

Insecticidul Talent face parte din grupul de neonicotinoide cu acțiune de lungă durată în plante. Produsul se absoarbe în țesuturile plantei în circa o oră de la aplicare.

Biostimulatorul ALBIT crește imunitatea plantelor și capacitatea naturală a acestora de a rezista în fața factorilor de stres, stimulează cresterea plantelor și influențează semnificativ producția.

Foliplant este un produs românesc omologat pentru agricultură și silvicultură, care asigură dezvoltarea sistemului radicular, stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor, crește rezistența la boli și dăunători.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *