FloriGrădină

VIDEO Luminița nopții, floarea magică care înflorește instant la ora 9 seara

Oenothera Biennis, cunoscută și sub numele de Luminița nopții sau Primulă de seară, este o plantă fascinantă care a captivat oamenii de secole întregi.

Înflorirea magică

Una dintre caracteristicile cele mai uimitoare ale acestei flori este modul în care înflorește.

Florile sale galbene sau albe se deschid în timpul serii, în jurul orei 9 și se închid în dimineața următoare.

Acest proces spectaculos este cunoscut sub numele de „scotociniză”, iar Oenothera Biennis este una dintre puținele plante care prezintă acest comportament.

Procesul de înflorire nocturnă al Luminiței nopții a fascinat oamenii de-a lungul timpului și a dat naștere unor numeroase legende și mituri.

Cu o aură misterioasă în jurul său, Primulă de seară continuă să alimenteze imaginația oamenilor și să rămână o sursă de inspirație pentru artiști și poeți.

Descriere botanică și habitat

Oenothera Biennis este o plantă bienală, ceea ce înseamnă că parcurge un ciclu de viață de doi ani.

În primul an, se formează o rozetă de frunze bazale, iar în al doilea an, planta înflorește, adăugând frumusețe peisajelor sale naturale.

Această floare se remarcă prin înălțimea sa impresionantă, ajungând la înălțimi de până la 1,5 metri, atrăgând privirile trecătorilor.

Habitatul său natural cuprinde pajiști, marginea pădurilor și zonele luminoase și deschise din apropierea râurilor și a apelor curgătoare.

De asemenea, Oenothera Biennis este o specie adaptabilă și poate supraviețui și în soluri sărace sau deranjate, transformând spațiile abandonate în adevărate spectacole de lumini în timpul înfloririi.

Floarea de hârtie: Explozia braziliană de culori în grădina ta. Este rezistentă la secetă, căldură și soluri sărace

Utilizări medicinale

Pe lângă farmecul său aparte, Primulă de seară a fost apreciată și pentru proprietățile sale medicinale.

Popoarele indigene din America de Nord au folosit-o în tratamentul diverselor afecțiuni, cum ar fi răni, boli de piele, inflamații și chiar astm.

Rădăcina, semințele și uleiul extras din semințe au fost folosite în medicina tradițională pentru a calma durerile și pentru a ameliora simptomele unor afecțiuni.

În prezent, cercetările științifice continuă să exploreze potențialul medicinal al acestei plante.

S-a constatat că uleiul de Luminița nopții conține acizi grași omega-6 și alte substanțe benefice pentru sănătate, iar studiile sugerează că poate avea efecte pozitive în cazul unor probleme hormonale și inflamatorii.

Origine

Originară din America de Nord, această specie botanică își dezvăluie frumusețea pe timpul serii, dezvăluind flori luminoase și delicate ce par să strălucească pe întuneric.

Cu o istorie bogată în utilizări medicinale și legende, Oenothera Biennis rămâne o sursă de interes și cercetare în lumea botanică.

Oenothera Biennis rămâne o plantă cu o istorie și o frumusețe aparte.

Înflorirea sa nocturnă, utilizările medicinale și legăturile cu tradițiile și miturile popoarelor indigene o fac să fie o specie botanică cu totul specială.

Deși timpul poate trece, fascinația față de Luminița nopții nu se diminuează, iar cercetările viitoare ar putea aduce la iveală și mai multe mistere și beneficii ascunse ale acestei plante minunate.

Cum poți crește un nufăr la tine acasă, respectând 8 pași simpli

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

One thought on “VIDEO Luminița nopții, floarea magică care înflorește instant la ora 9 seara

  • Cred că faceți o confuzie. Lumânărica este cu totul altă plantă. Denumită științific Verbascum densiflorum,Lumânărica chiar aduce cu o lumânare,deoarece este galbenă și verticală.
    Planta prezentată este numită popular Luminița nopții. Filmarea este de amator.E nevoie de trepied și montaj ca să iasă o.k. Scuze pentru critică dar cred că ajută. O zi frumoasă vă doresc !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *