GrădinăLegumicultură

VIDEO Recoltă rapidă de iarnă în sticle de plastic. Vei obține usturoi verde pentru masa de Paște

Un mini proiect la îndemâna oricui poate aduce satisfacția unei culturi rapide, ușor de realizat.

Vei obține, totodată, usturoi verde pentru drobul de la masa de Paște, sau îl vei putea utiliza pentru a continua procesul de creștere, prin plantare în pământ.

Ce materiale sunt necesare

Bulbi de usturoi sau căței: alegeți bulbi de usturoi de calitate, neafectați de boli sau puteți folosi separat cățeii. (NR – un bulb de usturoi este format din mai mulți căței).

Sticle de plastic: Curățați de etichete și igienizați sticlele de plastic, cu o capacitate de cel puțin 1 litru.

Apă: Folosiți apă curată, neclorinată.

Structuri de susținere (opțional): un suport de lemn sau metal sau un sistem de sprijin, poate fi folosit pentru a ține sticlele să nu alunece.Cum producem usturoi verde, pas cu pas

  1. Pregătiți sticlele din plastic

Curățați și igienizați bine sticlele de plastic. Scoateți etichetele, măsurați bulbii, trasați conturul acestora pe sticle cu markerul și tăiați sticlele cu un cutter. Bulbii trebuie sa atingă în partea de jos apa.

  1. Selectați bulbii de usturoi

Dacă alegeți să puneți căței individuali ajustați măsurătoarea și separați bulbii de usturoi. Alegeți căței mai mari pentru rezultate mai bune. Tăieți-i un centimetru în partea de sus, pentru ca partea verde să poată apărea și dezvolta mai repede.

  1. Umpleți partea inferioară cu apă

Umpleți fiecare sticlă cu apă, asigurându-vă că nivelul acesteia este cât se poate de sus.

  1. Așezați bulbii de usturoi în găuri

Puneți usturoiul în fiecare gaură, asigurându-vă că baza este scufundată în apă.

  1. Structură de sprijin (opțional)

Dacă aveți o structură de susținere, aranjați sticlele pe ea pentru a le ține pe loc. Acest lucru permite usturoiului să crească vertical și împiedică răsturnarea sticlelor.

  1. Oferă lumină adecvată

Așezați sticlele într-un loc cu acces la lumina soarelui. Usturoiul preferă lumina completă a soarelui, așa că alegeți un loc însorit din casă sau magazie.

De ce devine usturoiul albastru sau verde. Este sigur să-l consumăm? Cum evităm colorarea mujdeiului

  1. Schimbați apa în mod regulat

Schimbați apa la 3-4 zile, pentru a o menține curată și pentru a oferi o sursă proaspătă de nutrienți pentru usturoi. Acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea dezvoltării algelor.

  1. Monitorizați creșterea

Observați bulbii de usturoi când dau semne de încolțire și dezvoltare a rădăcinilor. Pe măsură ce cățeii de usturoi încep să crească, veți vedea partea verde ieșind de sus.

  1. Transplantare în ghivece sau grădină (opțional):

Odată ce usturoiul au crescut la o înălțime de aproximativ 10 cm și rădăcinile sunt bine dezvoltate, îi puteți transplanta în sol dacă doriți. Utilizați un amestec de pământ cu un drenaj bun și transferați usturoiul împreună cu sticla sa plină cu apă.

  1. Recoltarea

Recoltați usturoiul când a crescut la înălțimea dorită, iar rădăcinile sunt bine dezvoltate. Acest lucru se poate face în câteva săptămâni.

Odată recoltat, vă puteți bucura de usturoiul verde proaspăt în drobul de Paște, salate, cartofi prăjiți sau diverse preparate culinare.

Cum să ”furi startul” la plantarea usturoiului. Recorduri legate de usturoi. Cât cântărește cel mai mare din lume

Sfaturi suplimentare:

Alegeți căței mari: cățeii de usturoi mai mari sunt mai probabil să producă plante robuste, cu rădăcini bine dezvoltate.

Calitatea apei: Utilizați apă curată, neclorinată pentru a evita inhibarea dezvoltării rădăcinilor.

Suport pentru stabilitate: Asigurați-vă că sticlele sunt bine poziționate pentru a preveni răsturnarea pe măsură ce usturoiul crește.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *