GrădinăLegumicultură

VIDEO Sistemul ”vas dublu” pentru răsaduri uriașe. Metoda simplă pentru dezvoltarea rădăcinilor

Cu un sistem simplu, format din două pahare din plastic, puteți obține recolte uimitoare de roșii, iar grădinarii care o folosesc afirmă că asigură o dezvoltare ”enormă”, dublă a răsadurilor față de cea clasică.

Acest sistem inovator de plantare a semințelor, utilizat inițial de către grădinarii din SUA, poate ajuta la creșterea plantelor, care vor avea o dezvoltare mult mai bună și mai rapidă, în special în ceea ce privește rădăcinile, fiind mult mai eficientă decât metodele tradiționale.

Sistemul folosește din două pahare de plastic, care sunt disponibile în majoritatea magazinelor. Acestea pahare pot fi transformate într-un sistem de irigare inteligent, care vă poate ajuta să creșteți plante sănătoase și viguroase.

Pentru a realiza acest sistem, dați câteva găuri în paharul interior, în partea de jos, pentru a permite drenajul apei. Acesta va fi folosit ca un container pentru sol și va fi plasat în interiorul celui de-al doilea pahar, care servește ca bazin pentru apa care se scurge din paharul interior.

Totodată, în acest fel, fluxul de aer circulant se va intensifica și va oxigena permanent zona de dezvoltare a rădăcinilor, care vor fi stimulate să crească în ritm alert, inclusiv în jos, nemaifiind restrânse să se dezvolte doar în spațiul din interiorul paharului.


Avantajele sistemului cu dublu pahar

Această metodă de udare oferă avantaje clare față de udarea obișnuită, deoarece vă permite să controlați mai ușor nivelul de umiditate în sol.

Avantajul principal al acestui sistem este că rădăcinile plantelor cresc în jos și nu sunt limitate de volumul solului.

Acest lucru înseamnă că plantele vor crește mult mai mari și mai sănătoase, având o rădăcină mai mare, ceea ce duce la o recoltă mai bogată și mai sănătoasă.

Acest sistem de două pahare poate fi utilizat pentru mai multe plante, dar cel mai popular este pentru roșii.

Pentru început, plasați semințele în paharul interior, la 1-2 cm de suprafață și udați-le.

Când plantele sunt suficient de mari, puteți să le transferați direct în solul din grădină sau solar ori într-un alt recipient.

În concluzie, dacă doriți să obțineți o recoltă abundentă de roșii sănătoase și gustoase, încercați acest sistem de două pahare.

Este ușor de realizat și poate face o diferență semnificativă în grădina dvs.

Cu acest sistem, puteți să vă bucurați de o grădină plină de plante sănătoase și viguroase, care vor produce roade uimitoare pe toată durata sezonului de cultură.

Metoda ecologică germană HUGELKULTUR, pentru grădini cu rezultate excepționale

VIDEO:

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.