FloriGrădină

Zinnias, florile ideale în condiții de întreținere redusă

Vara, grădinăritul pentru înfrumusețarea zonei din jurul casei necesită flori cu trei calități cheie: întreținere redusă, toleranță la căldură și secetă și culori cât mai strălucitoare.

Zinnias se potrivește perfect în toate cele trei aspecte. Și nu numai.

De fapt, sunt printre cele mai potrivite flori pe care grădinarii le pot folosi.

Zinnias necesită o întreținere redusă.

Pentru a avea succes în creșterea zinniilor, trebuie să alegi un loc bine luminat și să oferi solului drenaj bun. Udarea regulată, fără a exagera, este crucială pentru menținerea sănătății plantelor.

Deoarece cresc rapid, vor câștiga ”lupta” cu buruienile.

Zinniile preferă soarele plin, dar pot tolera și umbra parțială. Cu toate acestea, în zone umbroase, înflorirea poate fi mai puțin abundentă.

Totodată, nu necesită prea multă atenție în ceea ce privește fertilizarea (eventual poate fi aplicat  ocazional un amestec bine echilibrat) și nu au nevoie de mulci. Îngrășămintele echilibrate pot totuși spori înflorirea și culoarea florilor.

Despre Zinnias

Zinnias își au originile în America Centrală și de Sud. Numele lor provine de la botanistul german Johann Gottfried Zinn, care a făcut cercetări extinse în domeniul botanicii în secolul al XVIII-lea.

Aceste flori au evoluat de-a lungul timpului, dezvoltându-se într-o varietate incredibilă de culori și forme. De la roșu strălucitor la galben și roz delicat, zinniile se remarcă prin diversitatea lor.

Combinații creative în peisagistică

Zinniile sunt excelente pentru a adăuga strălucire și vitalitate în grădina ta. Poți crea aranjamente spectaculoase amestecând diferite culori și înălțimi de zinnii.

Pentru un aspect natural, poți să plantezi zinnii în grădini sălbatice, alături de alte flori native. De asemenea, ele sunt potrivite pentru borduri și pot fi integrate în aranjamentele tale florale preferate.

Pont

Dacă visezi să ai o grădină plină de zinnii superbe, poți să te inspiri de la grădinile celebre din întreaga lume.

Grădinile Butchart din Canada sau Keukenhof din Olanda sunt exemple de paradisuri florale în care zinniile joacă un rol important în crearea unor peisaje de neuitat.

Când este momentul potrivit pentru recoltarea semințelor de zinnii?

Salvarea semințelor de la zinnii este nu doar o modalitate de a economisi bani, dar și de a contribui la conservarea diversității genetice.

Recoltarea și păstrarea corectă a semințelor îți oferă posibilitatea de a replanta plantele preferate în fiecare an și de a le împărtăși cu alții, contribuind astfel la perpetuarea acestor flori minunate.

Semințele pot fi recoltate după ce floarea a înflorit și petalele au căzut. Colectează capsulele mature și lasă-le să se usuce înainte de a extrage semințele.

Idei de amenajări peisagistice fără udare, folosind plantele suculente

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *