Care este secretul roșiilor perfecte produse de olandezi și diferența față de România

Cu totul surprinzător din punct de vedere al suprafeței acestei țări, Olanda se află pe locul doi în lume în ceea ce privește producția agricolă, fiind depășită doar de Statele Unite ale Americii.

Secretul succesului agriculturii olandeze este simplu.  Acesta constă în principal în inovație, folosirea tehnologiilor avansate, precum și în gestionarea eficientă a resurselor, detalii care au crescut în mod semnificativ recolta pe hectar și care generează produse legumicole de înaltă calitate.

Majoritatea serelor olandeze sunt echipate cu tehnologii avansate, cum ar fi iluminarea artificială, sistemul de irigare automat și controlul electronic al temperaturii și umidității, pentru a optimiza creșterea plantelor.

Un exemplu al tehnologiei utilizate în Olanda: cu ajutorul unor senzori, anumite legume și-au redus consumul de apă folosit cu până la 90%.

Nu întâmplător, unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare agricolă din lume își desfășoară activitatea la Universitatea Wageningen din Olanda.

Cum a reușit Olanda să ajungă pe locul 2 în lume în ceea ce privește producția agricolă

Producerea roșiilor în Olanda

Producția de roșii în Olanda este una dintre cele mai importante industrii agricole din țară și este recunoscută la nivel mondial pentru inovația și sustenabilitatea sa.

Iată câteva lucruri interesante despre producția de roșii în Olanda:

  1. Olanda este al doilea cel mai mare producător de roșii din Europa, după Spania. În fiecare an, se produc aproximativ 1,5 milioane de tone de roșii în serele olandeze.
  2. Majoritatea roșiilor din Olanda sunt cultivate în sere, unde condițiile de creștere sunt controlate milimetric pentru a asigura o producție de calitate în orice perioadă a anului.
  3. Olanda este lider mondial în utilizarea iluminării artificiale pentru producția de roșii în sere. Aceasta permite producția de roșii proaspete în timpul iernii sau în condiții climatice nefavorabile.
  4. Multe dintre serele din Olanda sunt construite din sticlă sau policarbonat și sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație, cum ar fi sistemele de irigare și ventilație automatizate, controlul temperaturii și umidității.
  5. Legumicultorii utilizează energia geotermală pentru a regla temperatura din sere și pot fi prezenți pe piață pe toată perioada anului.
  6. În Olanda, există în producție 15 tipuri de tomate cu o înălțime de 6 m, ale căror rădăcini nu sunt situate în sol, ci în soluții nutritive.

Agricultura hidroponică

Agricultura hidroponică, în care legumele cresc fără sol cu ajutorul soluțiilor nutritive, reduce foarte mult  consumul de apă și costurile finale.

În agricultura hidroponică, rădăcinile plantelor sunt plasate într-un mediu umed, cum ar fi perlit sau rocă vulcanică, și sunt hrănite cu o soluție nutritivă echilibrată, care conține toți nutrienții esențiali de care au nevoie plantele.

În plus, față de eliminarea necesității solului, agricultura hidroponică are alte avantaje, cum ar fi utilizarea mai eficientă a apei, controlul mai precis al nutrienților și creșterea mai rapidă a plantelor.

De asemenea, această metodă poate fi utilizată pentru a cultiva plante în orice perioadă a anului și în orice condiții climatice.

Care sunt cele cinci soiuri de mere care acoperă jumătate din producție UE. GRAFIC cu clasamentul procentual

Există mai multe sisteme hidroponice diferite, cum ar fi sistemele de flux și reflux, sistemele de picurare și sistemele de film subțire.

Fiecare sistem are propriile sale avantaje și dezavantaje și poate fi utilizat pentru a cultiva o varietate largă de plante, cum ar fi legume, fructe, ierburi și flori.

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Recent Posts

Cum poți să înmulțești mușcatele dintr-o singură frunză: Ghid pas cu pas

În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…

o săptămână ago

Sfatul specialiștilor. Tutorii la pomii fructiferi, în funcție de portaltoi. Când trebuie îndepărtat sprijinul

După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…

2 săptămâni ago

Frunzele căzute toamna pe sol sunt foarte utile pentru grădinari. Idei de valorificare a acestora

Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…

2 săptămâni ago

FOTO Plantarea de toamnă a pomilor fructiferi: ghid practic, pentru prindere sigură. Care sunt greșelile frecvente

Dacă doriți să  înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…

2 săptămâni ago

Când băgăm toamna mușcatele curgătoare în casă. Cum stabilim rezistența la frig

În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…

3 săptămâni ago

Încep tratamentele de toamnă în livadă. Care este momentul optim pentru aplicare

Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…

3 săptămâni ago