În perioada premergătoare iernii, plantele aromatice uscate, dar și ardeii iuți pe care i-ați produs în grădina proprie, pot fi valorificate într-un mod util.
Astfel, veți putea face, într-un interval de timp foarte scurt, un amestec picant și aromat, cu care puteți condimenta aproape orice fel de mâncare.
Până la apariția verdețurilor proaspete, mixul format din ardei iuți, busuioc, cimbru și eventual mărar poate fi făcut în doar câteva minute și va fi utilizat, ori de câte ori este nevoie de un surplus de aromă și iuțeală.
Amestecul prezentat mai jos poate fi adaptat în funcție de plantele aromatice uscate pe care le aveți la îndemână.
Pasul 1
Ardeii iuți se rup și se verifică dacă nu au mucegăit în interior. La celelelte plante aromatice se desprind tijele și se folosesc doar inflorescențele. Preferabil ar fi să folosiți mai multe soiuri de ardei iuți, pentru diversificarea gustului, iuțelii și culorii.
Pasul 2
Ardeii iuți și plantele aromatice se introduc în mixerul pentru mărunțire sau în alt dispozitiv de tip râșniță. Se blenduiesc până ajung la mărunțirea dorită.
Pasul 3
Amestecul rezultat va fi depozitat într-un recipient descoperit, pe un servețel, care va prelua eventuala umiditate din bucătărie și poate fi utilizat de fiecare dată când gătiți.
Cum se usucă corect ardeii iuți pentru iarnă. 5 idei de combinații picante pentru mâncare
În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…
După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…
Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…
Dacă doriți să înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…
În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…
Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…