Condiment de casă, gata în 10 minute. Mix de ardei iuți și plante aromatice, pas cu pas

În perioada premergătoare iernii, plantele aromatice uscate, dar și ardeii iuți pe care i-ați produs în grădina proprie, pot fi valorificate într-un mod util.

Astfel, veți putea face, într-un interval de timp foarte scurt, un amestec picant și aromat, cu care puteți condimenta aproape orice fel de mâncare.

Condiment de casă iute și aromat



Până la apariția verdețurilor proaspete, mixul format din ardei iuți, busuioc, cimbru și eventual mărar poate fi făcut în doar câteva minute și va fi utilizat, ori de câte ori este nevoie de un surplus de aromă și iuțeală.

Amestecul prezentat mai jos poate fi adaptat în funcție de plantele aromatice uscate pe care le aveți la îndemână.

Pasul 1

Ardeii iuți se rup și se verifică dacă nu au mucegăit în interior. La celelelte plante aromatice se desprind tijele și se folosesc doar inflorescențele. Preferabil ar fi să folosiți mai multe soiuri de ardei iuți, pentru diversificarea gustului, iuțelii și culorii.

Pasul 2

Ardeii iuți și plantele aromatice se introduc  în mixerul pentru mărunțire sau în alt dispozitiv de tip râșniță. Se blenduiesc până ajung la mărunțirea dorită.

Pasul 3

Amestecul rezultat va fi depozitat într-un recipient descoperit, pe un servețel, care va prelua eventuala umiditate din bucătărie și poate fi utilizat de fiecare dată când gătiți.

Cum se usucă corect ardeii iuți pentru iarnă. 5 idei de combinații picante pentru mâncare

Alte idei de conservare, pentru ciorbe aromate

  • Culegeți din grădină două legături mari de pătrunjel și leuștean;
  • Alegeți-le doar pe cele cu frunze verzi și spălați-le bine, în mai multe ape;
  • Puneți la un loc o legătură de pătrujel cu una leuștean, care să corespundă unei oale de ciorbă;
  • Tăiați verdețurile și eliminați cozile;
  • Puneți verdeața în pungulițe, pe care este bine să le legați. Dacă dispuneți de aparat de vidat puteți face această operațiune sau doar scoateți manual aerul din pungi;
  • Toate pungile cu amestecuri puneți-le într-o cutie ermetică de plastic, pentru a păstra cât mai mult din aromă; Alternativ, dacă nu aveți destul loc în congelator folosiți o altă pungă, mai mare, în care introduceți pungulițele cu verdeață;
  • Pe durata iernii folosiți câte o punguță cu amestec de pătrunjel cu leuștean pentru a aroma ciorba.
populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Recent Posts

Cum poți să înmulțești mușcatele dintr-o singură frunză: Ghid pas cu pas

În acest ghid, vom explica o metodă simplă, dar eficientă, prin care poți înmulți o…

o săptămână ago

Sfatul specialiștilor. Tutorii la pomii fructiferi, în funcție de portaltoi. Când trebuie îndepărtat sprijinul

După stabilizarea în sol, tutorii pot împiedica dezvoltarea - pomii trebuie se legene liber în…

2 săptămâni ago

Frunzele căzute toamna pe sol sunt foarte utile pentru grădinari. Idei de valorificare a acestora

Folosirea frunzelor toamnei în aceste moduri transformă un simplu proces natural într-o oportunitate de a…

2 săptămâni ago

FOTO Plantarea de toamnă a pomilor fructiferi: ghid practic, pentru prindere sigură. Care sunt greșelile frecvente

Dacă doriți să  înființați o livadă de mai mari sau mici dimensiuni, să plantați într-un…

2 săptămâni ago

Când băgăm toamna mușcatele curgătoare în casă. Cum stabilim rezistența la frig

În lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, în funcție de zona geografică, atunci când temperaturile pe…

3 săptămâni ago

Încep tratamentele de toamnă în livadă. Care este momentul optim pentru aplicare

Încercăm să vă reamintim să nu neglijați efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamnă la pomii fructiferi.…

3 săptămâni ago