GrădinăLegumicultură

Metoda coreeană de fertilizare naturală a legumelor, prin fermentarea cojilor de ouă prăjite în oțet

Conceptul Korean Natural Farming (KNF) – ”Agricultură Naturală Coreană” este un set de metode agricole bio originare din Asia, care datează de sute de ani.

Practicile KNF sunt folosite pentru a cultiva plante sănătoase fără pesticide dăunătoare sau alte substanțe chimice, prin crearea unui sistem închis care este echilibrat cu aporturi naturale obținute din mediile locale.

Acest lucru se realizează prin crearea de îngrășăminte și tehnici care utilizează fermentarea, ce introduc microorganisme în structura solului unei grădini, ceea ce ajută la obținerea de plante rezistente și robuste.



Cu KNF, practic tot ce are nevoie o grădină sănătoasă poate fi obținut din împrejurimile zonei în care locuiți. Conceptul a fost popularizat de maestrul Han-Kyu Cho în cartea sa Natural Farming.

Ce este cianamida de calciu, substanța folosită în agricultura modernă, care fertilizează și erbicidează în același timp

Coji de ouă+oțet pentru a obține calciu solubil

Calciul este un element extrem de important de care plantele au nevoie în toate stadiile de creștere.

Fără o aprovizionare optimă, calitatea fructelor poate avea de suferit.

„Uneori, veți vedea oameni care stropesc roșiile cu lapte sau adaugă sare Epsom pentru a preveni putregaiul apical, care este un simptom comun al deficienței de calciu”, a explicat Aaron Englander, absolvent al unui master în știința plantelor și a solului, ce a studiat metoda KNF la Master Cho.

Specialistul explică cum procedează coreenii pentru a elimina această deficiență:

În cadrul metodei coreene, carbonatul de calciu este schimbat în calciu, care poate fi apoi absorbit ușor de plante.

În primul rând, va trebui să prăjiți cojile de ouă, pentru a le distruge membranele biologic active.

Va fi suficient să le prăjiți într-o tigaie până devin maro deschis.



Odată ce sunt prăjite, zdrobiți-le și adăugați-le într-o găleată mai mare cu oțet, într-un raport de 10 părți oțet la 1 parte coajă de ou.

Veți începe să observa imediat reacția chimică: pe măsură ce calciul va reacționa cu oțetul, acesta va elibera dioxid de carbon. Veți vedea aceasta sub formă de bule.

Din acest motiv, este foarte important să nu sigilați găleata cu un capac, altfel amestecul ar putea exploda sub presiune.

Pur și simplu acoperiți partea superioară a găleții cu o cârpă, pentru a permite schimbul de gaz și aer și lăsați-l până când amestecul încetează să barbote.

Pentru a aplica calciu solubil în apă, diluați-l cu apă de ploaie într-un raport de 1 la 1.000. Utilizați-l ca spray foliar în timpul etapei de maturare și creștere a tomatelor.

Aaron Englander este manager de fermă și program pentru Erickson Fields Preserve din Rockport, Maine. Acesta a obținut o diplomă de master în știința plantelor și a solului, după ce a studiat KNF de la Master Cho din Hawaii. În anul 2015, a publicat lucrarea „On-Farm Produced Microbial Soil Inoculant Effects on Bread Wheat (Triticum aestivum ) Production” – ”Efectele microbiene ale solului produs la fermă asupra producției de grâu pentru pâine”.

Diferența dintre cele mai comune 3 probleme la roșii: arsura solară, catfacing și carența de calciu

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *