FloriGrădină

10 soiuri de flori care înfloresc până toamna târziu

Deși vara se apropie de sfârșit, există o varietate de flori care ne încântă cu frumusețea lor până toamna târziu.

Cultivarea sau achiziționarea acestor flori ne oferă ocazia de a ne bucura de culori vibrante și de a aduce o notă de prospețime și veselie în peisajul nostru.

Iată 10 tipuri de flori care înfloresc până toamna târziu:  1. Crizanteme (Chrysanthemum)

Crizantemele sunt cunoscute pentru înflorirea lor bogată și variată în timpul toamnei. Aceste flori vin într-o gamă largă de culori și forme, de la soiuri cu petale simple până la cele cu petale încrețite sau în formă de pom. Ele sunt extrem de rezistente și pot înflori până târziu în sezonul toamnei, adăugând un spectacol impresionant de culori în grădină.

  1. Dalii (Dahlia)

Daliile sunt disponibile într-o varietate de nuanțe și dimensiuni. Ele înfloresc în mod continuu până în toamnă și sunt o prezență minunată în grădina noastră. De la dalii cu flori de dimensiuni impresionante până la cele cu flori mici și delicate, aceste flori cu siguranță ne vor fermeca cu frumusețea lor.

  1. Veronică (Hebe)

Veronica este o plantă perenă care înflorește cu generozitate în timpul toamnei. Florile sale delicate pot fi găsite în diferite culori, iar formele lor atrăgătoare sunt un punct de atracție în grădină. Veronica este ușor de îngrijit și poate rezista în condiții variate de sol și climă.

  1. Petunii (Petunia)

Petuniile sunt flori clasice și iubite de mulți grădinari. Acestea vin într-o paletă largă de culori și modele și au un parfum delicat. Cu îngrijire adecvată, petuniile pot înflori pe tot parcursul sezonului cald și se pot bucura de o înflorire suplimentară în toamnă.

  1. Rudbeckia (Rudbeckia)

Rudbeckia, cunoscută și sub numele de bulgări de soare, este o floare minunată și rezistentă. Aceasta are flori mari și luminoase, cu un centru închis, care adaugă o notă veselă în grădină. Rudbeckia înflorește pe parcursul verii și continuă să ofere flori și în primele săptămâni ale toamnei.

  1. Aster (Aster)

Asterii sunt flori delicate, cu petale subțiri și culori variate, cum ar fi alb, roz, violet sau albastru. Aceste flori atrag fluturii și aduc o atmosferă de vis în grădină. Cu înflorirea lor prelungită până în octombrie, asterii sunt o alegere excelentă pentru a înfrumuseța grădina noastră în timpul toamnei.

  1. Salvie (Salvia)

Salvia este o plantă cu flori și cu un parfum minunat. Florile sale pot fi de culoare albastră, roz sau roșie și sunt apreciate atât de oameni, cât și de albine și fluturi. Aceste flori pot rezista la temperaturi mai scăzute și înfloresc până în octombrie sau chiar noiembrie.

  1. Colțunași (Sedum)

Colțunașii sunt plante suculente, cunoscute pentru frunzele lor cărnoase și flori în culori strălucitoare. Acestea sunt foarte rezistente și pot rezista cu succes la condițiile specifice toamnei, inclusiv la perioadele mai reci și mai uscate. Florile lor mici și atrăgătoare reprezintă o sursă de hrană pentru insectele polenizatoare.

  1. Verbina (Verbena)

Verbina este o floare care se bucură de soare și aduce o notă de căldură și vitalitate în grădină. Aceasta are flori mici, grupate în buchete și este disponibilă într-o varietate de culori. Verbina poate înflori până în luna octombrie și este o alegere populară pentru ghivecele suspendate și bordurile de flori.

  1. Năsturași (Scabiosa)

Scabiosa este o floare delicată, cu flori în formă de pălărie, care pot fi găsite în diferite nuanțe de alb, roz sau mov. Aceste flori înfloresc pe tot parcursul sezonului cald și continuă să ofere flori până în toamna târzie. Ele sunt atrăgătoare pentru albine și fluturi, făcându-le o alegere excelentă pentru grădinile cu biodiversitate.Cum să cultivi și să îngrijești Crinul Făclie, floarea care înfrumusețează orice grădină

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *