GrădinăLegumicultură

Cultivi zucchini în grădina ta? Trebuie să ții cont de aceste sfaturi pentru a crește gigantici

Pentru a crește cât mai mare, zucchini-ul are nevoie de o serie de condiții care îl vor ajuta să se dezvolte mult în ceea ce privește lungimea.

Iată câteva sfaturi:

  • Alegeți un soi potrivit. Există multe soiuri de zucchini disponibile, cu diferite dimensiuni și forme. Alegeți un soi care este cunoscut pentru că crește mare. Unii soiuri de zucchini care cresc mari sunt: Black Beauty, Cocozelle, Delica, Giant Grey, Gold Rush.
  • Plantați-l în solul potrivit. Zucchini-ul are nevoie de un sol bogat în nutrienți, bine drenat. Dacă solul dumneavoastră este sărac, adăugați compost sau gunoi de grajd.
  • Udați-l în mod regulat. Zucchini-ul are nevoie de multă apă, mai ales în timpul verilor secetoase. Udați-l la fiecare 2-3 zile, dimineața devreme sau seara.
  • Asigurați-i suficientă lumină solară. Zucchini-ul are nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi.
  • Fertilizați-l în mod regulat. Îngrășămintele bogate în azot și potasiu vor ajuta zucchini-ul să crească mare și sănătos.
  • Evitați buruienile. Buruienile vor concura cu zucchini-ul pentru resurse, cum ar fi apa și nutrienții.
  • Polenizați-l manual. Zucchini-ul este o plantă autofertilă, dar polenizarea este îmbunătățită de prezența albinelor și a altor insecte polenizatoare. Dacă observați că florile de zucchini nu sunt polenizate, puteți poleniza manual florile cu ajutorul unui bețișor.
  • Recoltați-l la timp. Zucchini-ul este gata de recoltare când are o dimensiune de aproximativ 20-25 cm. Fructele tinere de zucchini au un gust mai bun și sunt mai ușor de digerat.

Dacă urmați aceste sfaturi, veți avea șanse mai mari de a crește zucchini cât mai mare. Cu toate acestea, este important de menționat că dimensiunea zucchini-ului este afectată și de factori genetici.

Curcubelul de nutrienți din fructe și legume. Explicații pe culori privind beneficiile

Cel mai lung dovlecel din lume

Cel mai lung dovlecel omologat de Cartea Recordorilor a măsurat  2,52 metri, acesta fiind cultivat de  Giovanni Batista Scozzafava în anul 2014 în Ontario, Canada.

Agricultorul a declarat că nu a folosit îngrășământ sau gunoi de grajd, doar că a dat plantei multă apă.

Există diferențe între dovlecel și zucchini?

Dovlecelul și zucchini sunt aceeași legumă, dar au denumiri diferite în funcție de zonă. Dovlecelul este denumirea românească pentru această legumă, în timp ce zucchini este denumirea italiană.

Există totuși câteva diferențe minore între dovlecel și zucchini. Zucchini este de obicei mai mic și mai lung decât dovlecelul, și are o coajă mai subțire. De asemenea, zucchini are un gust mai delicat decât dovlecelul.

În general, dovlecelul și zucchini pot fi folosiți în aceleași preparate. Cu toate acestea, zucchini este mai potrivit pentru preparate în care se dorește un gust mai delicat, cum ar fi salatele sau supele.

VIDEO Record mondial. Dovleac de 1,2 tone, cultivat de un italian

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *