GrădinăLegumicultură

Cum facem roșiile gustoase în perioada de coacere. Sfaturi utile pentru a le accentua aroma

Micii grădinari care cultivă tomate pentru consumul propriu ar trebui să știe câteva trucuri referitoare la perioada de coacere a roșiilor, pentru a le crește intensitatea gustului și aromei.

Udarea roșiilor în perioada de coacere

Pe măsură ce roșiile încep să se coacă, este necesar să reducem cantitatea de apă. În caz contrar, acestea vor pierde din gustul lor intens, iar pielița se poate crăpa.

Asigurați-vă că planta are suficientă apă pentru a menține un nivel de umiditate constant în sol, însă evitați suprairigarea, deoarece acest lucru poate duce la spargerea fructelor.

Udarea regulată, dar moderată, este recomandată. Asigură-te că solul este bine drenat pentru a evita acumularea excesivă de umiditate în jurul rădăcinilor.



Este util să se mențină o mulcire în jurul plantelor pentru a reduce evaporarea excesivă a apei și pentru a menține solul răcoros.

Potasiul, rol important pentru roșii cu gust

Teoretic, în perioada de coacere, roșiile nu au nevoie de fertilizare suplimentară deoarece, în acest stadiu, planta a acumulat suficienți nutrienți pentru a completa procesul de maturizare.

Totuși, este util să rețineți că potasiul este un nutrient esențial pentru roșii în perioada de coacere și are un rol important în dezvoltarea și coacerea fructelor, precum și în îmbunătățirea gustului și calității acestora.

Cele 10 secrete ale americanilor la cultura de roșii, pentru producții record

Acest nutrient contribuie, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar al plantelor, făcându-le mai rezistente la boli și stresul climatic.

De aceea, dacă observați că apar probleme utilizați îngrășăminte cu conținut ridicat de potasiu. Acestea pot fi aplicate în jurul rădăcinilor plantelor conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Respectați recomandările specifice pentru dozaj și aplicare, deoarece supradozajul de potasiu poate avea un efect negativ asupra plantei și poate interfera cu absorbția altor nutrienți.

În plus, monitorizați starea generală a plantelor și ajustați fertilizarea în funcție de nevoile specifice ale acestora.

Totodată, în perioada de coacere a roșiilor este important să se acorde atenție altor aspecte ale îngrijirii plantelor de tomate.

Defolierea roșiilor



Odată ce primul etaj al tomatelor a format fructe și acestea încep să se coacă, este important să elimini toate frunzele care se află sub acestea. Aceste frunze pot împiedica o bună circulație a aerului și pot favoriza dezvoltarea bolilor și dăunătorilor.

De asemenea, taie frunzele care ating solul, deoarece acestea pot fi o sursă de răspândire a fungilor și a altor organisme nocive.

Ai defoliat roșiile la etajele inferioare? Acum este momentul potrivit! Cum se face defolierea, pas cu pas

Monitorizarea problemelor în perioada de coacere

Este important să verificați plantele pentru orice semn de boli sau dăunători și să luați măsuri pentru a le controla, dacă este necesar.

Eliminați orice frunze sau fructe afectate și fiți permanent atenți la starea generală a plantelor.

De ce se strică legumele la coacere

 

populare.ro

Soluții și idei pentru grădină și casă, oferite de experți din diferite domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *