Grădină

Cum se combat eficient afidele și acarienii

In perioada de iarnă plantele – flori sau legume, se afla in spatii protejate.

Mediul cald din spatiile protejate favorizeaza aparitia daunatorilor care ataca plantele, sunt principalii vectori de transmitere a bolilor si in final pot duce la distrugerea intregii culturi.

Va prezentam principalii daunatori ce apar in spatiile protejate si masurile ce trebuie luate pentru prevenirea si combaterea lor.

– AFIDELE – numeroase specii de paduchi cu forme aripate si nearipate in diverse culori ( verde , negru , cenusiu , alb etc.) Colonizeaza pe partea inferioara a frunzelor, florilor, inflorescentelor, lastarilor tineri si prin intepare se hranesc cu seva plantei, ducand la stagnarea cresterii, gofrarea si uscarea frunzelor si chiar la distrugerea totala.

– ACARIENII – sunt paianjenii minusculi , care de cele mai multe ori nu se vad cu ochiul liber. Atacul se vede prin aparitia unor panze foarte fine , aparitia decolorarii punctiforme pe frunze , plantele atacate incep sa se usuce , bobocii florali se inegresc si cad , se ajunge la uscarea plantei.

Pentru combaterea lor recomandam utilizarea produsului:

– ZINCANO – 33ml/10l apa sau fiola de 6,6ml/2l apa.

Se utilizeaza pe toata perioada de vegetatie – stropire prin imbaierea plantelor.

Alimenteaza plantele cu microelemente, zinc si molibden , esentiale in dezvoltarea lor.

Prin modul de formulare contribuie la activarea sistemului de autoaparare al plantei, astfel, in mod indirect aceasta lupta mai usor cu insecte precum purici, afide, viermisori, cicade, paienjeni, musculita alba de sera.

Aveti grija de plantele dumneavoastra!

inginer agronom Adriana Cornaciu

Absolventă a Facultatii de Agronomie, consultant/expert în domeniul agricol, reprezentant al SOLAREX, lider național în distribuția de produse pentru agricultură.

2 comentarii la „Cum se combat eficient afidele și acarienii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *